ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині знесли ще два пам'ятники радянським солдатам

Юлія Вуйко

|

У Радехівській громаді 9 травня декомунізували пам’ятники радянським солдатам. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Знесення відбулось в селах Сушно і Новий Витків Червоноградського району. Загалом на Червоноградщині досі залишаються щонайменше 45 радянських обʼєктів.

До недавна на Львівщині досі стояли майже дві сотні радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували. У Львівській обласній військовій адміністрації зараз знову запрацювала робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів.

У відомстві уточнили, що цим процесом займається робоча група з питань декомунізації області, до якої входять депутати обласної ради, громадські діячі, історики, військові та ветерани, управлінці ОВА. За останніми даними інвентаризації, наразі на Львівщині є ще понад 160 памʼятників радянської доби.

Усі пам’ятники, монументи й інші скульптури планують демонтувати та зробити музейними експонатами до кінця 2023 року.

Щодо братських могил солдатів радянської армії, де справді є захоронення, триває обговорення. Втім громада на Червоноградщині, до прикладу, вже вирішила знести монумент, зведений у 1969 році, а останки військових під ним перепоховати.

Нагадаємо, що за останній тиждень було знесено пам’ятник у селі Глиняни Львівського району, а також демонтовано пам’ятник окупантів, які вмерли «від рук українських буржуазних націоналістів»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *