ОСТАННІ НОВИНИ

Китай наростив експорт товарів у Росію до рекордного рівня, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

У квітні експорт продукції з Китаю у Росію виріс на 153% у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року і таким чином досяг рекордного рівня. Про це з посиланням на Bloomberg пише Укрінформ.

Видання стверджує, що за квітень обсяги експорту товарів із Китаю у РФ сягнули близько 19 млрд доларів, що є другим найбільшим показником в історії. Перший рекорд торгівлі з Росією, дещо менше ніж 19 млрд доларів, КНР встановила у березні цьогоріч.

Піковий показник експорту у квітні 2023 року зріс на 153% у порівнянні з аналогічним періодом 2022-го, коли Китай експортував у Росію товарів на 9,6 млрд доларів.

За даними агентства, найбільше РФ Пекін постачає автомобілі та запчастини до них, електроніку та промислове обладнання. При цьому журналісти зауважують, що торгівля обох країн різко зросла після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Як повідомляв Львівський портал, експерти раніше висловлювали думку, що Китай може допомагати Кремлю в ухиленні від санкцій.

Крім того, відомо, що китайська супутникова компанія Spacety надавала аерофотознімки російським «вагнерівцям», які воюють в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *