ОСТАННІ НОВИНИ

Китайська супутникова компанія надавала «вагнерівцям» аерознімки

Андрій Котенський

|

Китайська супутникова компанія Spacety, внесена до «чорного списку» Сполучених Штатів, бо надавала аерофотознімки російським «вагнерівцям», які воюють в Україні. Про це повідомив помічник держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихоокеанського регіону Деніел Крітенбрінк, пише Українська правда.

За словами американського чиновника, Spacety надавала аерознімки найманцям російської ПВК «Вагнер»”, які беруть участь у війні проти України.

Spacety, яка базується в Пекіні і має штаб-квартиру в Люксембурзі, є космічною компанією, спеціалізується на малих супутниках і супутникових послугах.

Раніше Spacety заявляла, що дотримується міжнародних санкцій проти Росії і не підтримує жодних зав’язків з цією країною після запровадження обмежень.

Як повідомляв Львівський портал" href="https://portal.lviv.ua/">Львівський портал, нещодавно західні ЗМІ писали про те, що Китай може надати Росії летальну військову допомогу. Але якщо таке рішення буде прийняте, то КНР спробує це зробити потайки.

Згодом цю інформацію підтвердив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Невдовзі після цього Міністерство закордонних справ Китаю заперечило наміри надавати «летальну підтримку» РФ для війни проти України.

Зі свого боку керівник української розвідки Кирило Буданов не вважає, що Китай погодиться надавати Росії зброю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *