ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не причетна до атаки на Кремль, – ГУР

Анастасія Диняк

|

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що Україна не причетна до атаки на Кремль 3 травня та назвав можливих винуватців. Про це пише РБК-Україна.

Так, за словами Юсова, атака могла статися як через місцеві сили спротиву, так і через внутрішні розбірки.

«Що це було? Це могли бути різні сценарії — від активності місцевих сил спротиву до розбірок між “вежами” Кремля. Тому що в будь-якому разі, якщо це трактувати як внутрішньоросійське протистояння (а таким воно і є), це така подія, яка працює на делегітимізацію режиму путіна і показує, що він не контролює ситуацію», – зазначив він.

Представник розвідки переконаний, що це не було замахом на президента Володимира Путіна, як це заявляв Кремль. Також він підкреслив, що Москва могла влаштувати «напад» самостійно.

Як повідомляв Львівський портал, у Кремлі заявили, що в ніч на 3 травня два українські безпілотники атакували резиденцію Путіна в центрі Москви.

Це назвали «спланованою терористичною акцією» та «замахом на президента Росії». Відтак у Кремлі наголосили, що керівництво РФ залишає за собою право відповісти за це «там і тоді, коли вважатиме за потрібне».

При цьому в мережі почали поширювати відео, на якому видно, як над Кремлем летить безпілотник і вибухає над однією з веж.

Аналітики ISW заявили, що Росія могла сама інсценувати атаку на Кремль, щоб продемонструвати росіянам війну проти України як екзистенційну й створити умови для ширшої мобілізації населення.

В Офісі президента відповіли, що нічого не знають про так звану атаку на Кремль, оскільки всі свої сили і засоби Україна скеровує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих. А активність російських пропагандистів назвали «нагнітанням перед 9 травня».

Як відомо, традиційні паради з нагоди 9 травня у Росії скасували щонайменше у 20 містах.

В ISW також припускають, що Росія використає удар дрона по Кремлю для того, аби скасувати ще більше парадів на 9 травня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *