ОСТАННІ НОВИНИ

Росія навряд чи спроможна на «великий наступ» в Україні у 2023 році, – розвідка США

Наталя Дуляба

|

Швидше за все Росія не зможе провести значну наступальну операцію в Україні у 2023 році через нестачу боєприпасів і живої сили, незалежно від того, чи буде успішним український контрнаступ. Про це заявила директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс, пише Європейська правда.

«Якщо Росія не ініціює обов’язкову мобілізацію і не забезпечить значні поставки боєприпасів від третіх сторін на додаток до існуючих поставок з Ірану та інших країн, їй буде все складніше підтримувати навіть скромні наступальні операції», – заявила Гейнс в Сенатському комітеті з питань збройних сил.

За її словами, Путін, ймовірно, зменшив свої короткострокові амбіції в Україні, щоб вважати перемогою «консолідацію контролю над окупованою територією на сході та півдні України, а також забезпечення того, що Україна ніколи не стане союзником НАТО».

Незважаючи на цю оцінку, Гейнс вважає малоймовірним, що Росія домовиться про паузу в 2023 році, якщо тільки політичні чинники «не змінять мислення» Путіна.

Гейнс також зазначила, що російські війська готують «нові оборонні позиції» напередодні українського контрнаступу, і що вони «здобули менше території у квітні, ніж у будь-який з трьох попередніх місяців».

Як повідомляв Львівський портал, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі вважає, що Україні і Росії буде непросто досягти своїх політичних цілей військовим шляхом. Втім Україна, за його словами, вже готова до свого контрнаступу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *