ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не атакувала Путіна, залишає трибуналу, – Зеленський

Андрій Котенський

|

Президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна воює на своїй території, і захищається від агресора – Росії. Про це повідомив глава держави на спільному брифінгу з лідерами північноєвропейських країн у Гельсінкі, відповідаючи на запитання журналістів, пише Українська правда.

«Ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву, ми боремося на своїй території, захищаємо свої міста і села. Нам зброї не вистачає навіть для цього… Тому – ми не атакували Путіна, ми це (міжнародному) трибуналу залишимо», – заявив Володимир Зеленський.

Президент України також наголосив, що Росія не має перемог на фронті, Путін більше не може мотивувати російське суспільство і відправляти просто так солдат на війну, тому зацікавлений в тому, щоб звинувачувати Україну в якихось «злочинах».

«Йому потрібно щось робити різке: то «замахи», то дрони, то якісь «гуси, які їх бомбили». Вони щоденно будуть вигадувати ті чи інші кроки. А все вирішується простіше: не треба нікого залякувати, не треба використовувати зброю, потрібно вийти з нашої території», – відповів Володимир Зеленський.

Зеленський також привітав Фінляндію з тим, що вона стала 31 членом НАТО у квітні та висловив бажання, аби Україна стала 33-м членом НАТО.

«Я щиро бажаю Швеції завершити якомога швидше процедуру вступу. Разом із вами НАТО буде складатись з 32 членів. Україна може і повинна стати 33 членом. Я так думаю, і я справді бажаю цього нашій країні», – заявив Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, у Кремлі заявили, що в ніч на 3 травня два українські безпілотники атакували резиденцію Путіна в центрі Москви. Це назвали «спланованою терористичною акцією» та «замахом на президента Росії».

В Офісі президента заявили, що Україна не має інформації про так звані атаки дронів на Кремль, здійснені у ніч на 3 травня. А активність російських пропагандистів із цього приводу є «нагнітанням перед 9 травня».

Раніше Зеленський повідомив, що Україна не стане членом НАТО, поки йде війна, але на цей час їй потрібні гарантії безпеки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *