ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині донорам крові знову даруватимуть квитки на культурні події

Ольга Оличенко

|

На Львівщині стартувала акція «Здавай кров – надихайся культурою!». Впродовж травня донори, здавши кров, зможуть знову отримати сертифікат на відвідини одного з восьми обласних музеїв або двох національних театрів. Про це Львівському порталу повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Як повідомляє директор Львівського обласного центру служби крові Ярослав Дяків, найбільше потрібно «мінусових» груп крові, а також другої «плюсової» групи крові.

Серед закладів культури, які пропонують відвідати донорам: Львівський історичний музей, Львівський музей історії релігії, Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові, Львівський національний літературно-меморіальний музей імені Івана Франка (Дім Франка), Історико-краєзнавчий музей, Історико-етнографічний музей «Бойківщина», Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», Державний історико-культурний заповідник «Тустань». Також можна піти у Львівську національну оперу або Національний театр ім. Марії Заньковецької.

«У лютому Інститут стратегії міста Львова проводив схожу акцію, яка тривала два тижні. Вона була дуже успішною. Донори, які зверталися до центру крові, також питалися про квитки. Тому спільно з однодумцями ми вирішили продовжити цю акцію, розширивши її на теренах Львівської області»,  – повідомив представник опікунської ради Львівського обласного центру служби крові, депутат Львівської обласної ради Захар Миляник.

Усіх охочих здати кров запрошують приходити у робочі дні з 8:30 до 13:00 год за адресою: Львів, вул. Пекарська, 65. Донорам слід мати з собою паспорт та ідентифікаційний код. Донором може стати кожна здорова людина у віці від 18 до 60 років, яка не має медичних та соціальних протипоказань. Напередодні та у день здачі варто обмежити вживання жирної, смаженої та молочної їжі. За 48 годин до донації не можна вживати алкоголь, а за дві години – палити. Лікарі закликають не приходити здавати кров, якщо відчуваєте нездужання. Повторно здати кров особа може не раніше, аніж через 60 днів після попередньої процедури.

Раніше повідомлялось, що шведська організація передала Львівщині мобільний пункт донорства крові, який став першим мобільним донарським пунктом в Україні.

Нагадаємо, що в лютому у Львові стартувала акція «Наповнення»: заклади культури Львова пропонують відвідування вистав, виставок, концертів і екскурсій у подяку за донорство крові для військових та цивільних.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Ольга Оличенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *