ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина отримала перший в Україні мобільний пункт донорства крові

Юлія Вуйко

|

Шведська організація Blåljus i Samverkan передала Львівському обласному центру служби крові 14-метровий автобус, повністю обладнаний як мобільний пункт забору крові, повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Всередині автобуса розміщено 4 крісла для донорів та усе необхідне обладнання для забору крові, а також проведення аналізів.

Директор центру служби крові Ярослав Дяків повідомляє, що вже найближчим часом розпочнеться навчання персоналу, а згодом і виїзди містом та областю.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод зауважив, що мобільний пункт забору крові допоможе зекономити ще й час.

«Мобільний пункт забору дозволить якісніше працювати на виїздах та зекономити час, бо раніше медикам доводилося встановлювати крісла та розкладати найнеобхідніше обладнання. Тепер все вже готово, ще й на колесах», – зазначив Юрій Холод.

Нагадаємо, що шведська організація рятувальних служб «Blåljus i samverkan» від березня 2022 року передала в Україну понад 20 «швидких», «пожежних» та евакуаційних автомобілів на понад 6 мільйонів шведських крон. Благодійники передавали також аптечки для військових та різне обладнання для лікарень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *