ОСТАННІ НОВИНИ

Громаду на Львівщині через суд змусили відремонтувати протирадіаційне укриття

Анна Синітович

|

Селищну раду у Золочівському районі, яка не забезпечила належний технічний стан свого протирадіаційного укриття, зобов’язали зробити це через суд. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про одне зі сіл Підкамінської громади, що у Золочівському районі. У будівлі Народного дому є протирадіаційне укриття, яке може вмістити до трьох сотень людей.

Балансоутримувачем сховища є місцева селищна рада. Втім незважаючи на повномасштабну війну, вона не підготувала приміщення для використання.

«Селищна рада, нехтуючи безпекою громадян, не підготувала споруду у готовий до використання стан. Відтак прокуратура ініціювала вирішення цього питання у судовому порядку», – йдеться у повідомленні.

Суд погодився із доводами прокурорів, визнав протиправною бездіяльність балансоутримувача і зобов’язав селищну раду відремонтувати укриття, аби його можна було використовувати за призначенням.

Нагадаємо, це вже не перший випадок на Львівщині, коли суд змушує балансоутримувачів відновлювати укриття, які неможливо використовувати через неналежний технічний стан. Нещодавно «Львіввугілля» зобов’язали відремонтувати протирадіаційне укриття для своїх працівників.

Схоже рішення суд прийняв і щодо бомбосховища у центрі Львова. Відновити його має балансоутримувач – приватне акціонерне товариство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *