ОСТАННІ НОВИНИ

Мама загиблого військового зі Самбора віддала майже 1 млн грн на дрони для побратимів сина

Наталя Дуляба

|

Мати загиблого Олександра Созанського, який був командиром батальйону львівської «вісімдесятки», віддала перерахований небайдужими майже 1 млн грн на закупівлю дронів для побратимів її сина. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

31-річний Олександр Созанський був командиром батальйону роти вогневої підтримки 80 окремої десантно-штурмової бригади. Загинув цьогоріч 17 лютого.

Після звістки про загибель військового небайдужі земляки почали перераховувати кошти на рахунок його матері Лідії Созанської. Загалом жінці надіслали майже 1 млн грн, втім вона всі гроші витратила на те, аби підтримати побратимів сина.

«Близько мільйона гривень, які зібрали, мама скерувала на придбання чотирьох дронів, оснащених тепловізорами з оптикою нічного бачення. Їх уже передали підрозділу, де служив Олександр Созанський», – відзначив Максим Козицький.

Довідково: Олександр Созанський (21.09.1991 – 17.02.2023) був родом зі Самбора, навчався у тамтешній школі №10. Закінчив Львівську політехніку, паралельно проходив військову кафедру в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Був командиром роти вогневої підтримки Heavy Weapons Company. Із 2014 року брав участь у бойових діях у складі батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Золоті ворота», згодом вступив до лав «Правого сектора».

У 2018 році воїн приєднався до ЗСУ. Із початком повномасштабного вторгнення боровся з рашистами у складі 80 окремої десантно-штурмової бригади. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками, зокрема нагрудним знаком «Учасник АТО».

У Олександра Созанського залишилися батьки, сестра, бабусі та наречена.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *