ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині незаконно приватизували землі Національного парку «Королівські Бескиди»

Ольга Денисяка

|

На Львівщині судитимуть землевпорядника через службову недбалість якого із постійного користування Національного парку «Королівські Бескиди» вибули землі загальною площею 2 га. Це завдало територіальній громаді збитків на суму понад 1 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у вересні 2021 року службовець однієї із сільських рад району погодив документи, що стали підставою передачі у приватну власність земельної ділянки для ведення сільського господарства. Зокрема, землевпорядник неналежно поставився до виконання своїх обов’язків та не перевірив розташування цих ділянок. Останні фактично перебувають в межах земель лісового фонду та належать до природного заповідника Національного природного парку «Королівські Бескиди». І на них відповідно поширюються обмеження щодо відчуження.

«Таким чином із постійного користування Національного парку неправомірно вибули землі загальною площею 2 га. Внаслідок службової недбалості обвинуваченого територіальній громаді завдано збитків на суму понад 1 млн грн», – йдеться в повідомленні.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно спеціаліста-землевпорядника за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Під час досудового розслідування земельні ділянки повернули в державну власність.

Нагадаємо, про створення «Королівських Бескидів» На Львівщині заговорили ще у 2018 році. Уряд «дав добро» на це у вересні 2020 року, а в грудні президент Володимир Зеленський підписав указ про створення нового природного парку «Королівські Бескиди».

Додамо, що національний природний парк є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Фінансування національних природних парків здійснюється з державного бюджету.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *