На Львівщині створять природний парк «Королівські Бескиди»

Ольга Денисяка

|

Кабінет Міністрів України на засіданні 23 вересня схвалив проєкт Указу Президента України «Про створення національного природного парку «Королівські Бескиди». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Національний природний парк площею 8 тис. 997 га розташований на території Старосамбірського району Львівської області. Його природні комплекси та об’єкти мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову та освітню цінність, що буде сприяти розвитку туризму на Львівщині.

Передбачається, що землі комунальної власності, які перебували у КП «Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство «Галсільліс», а саме: 8 тис. 691 га вилучаються і надаються у користування Національного парку, ще – 306 га не вилучаються у землекористувача, але також входитимуть до його території.

Національний природний парк «Королівські Бескиди» підпорядковуватиметься Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України.

Раніше Львівський портал писав про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Старосамбірського ДЛГП ЛГП «Галсільліс».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *