ОСТАННІ НОВИНИ

Після заходу українських військ у Крим ядерного удару не буде, – Буданов

Наталя Дуляба

|

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов вважає, що Росія не вдасться до застосування ядерної зброї, коли українські військові зайдуть в окупований Крим. Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

На запитання, чи застосує Москва ядерну зброю, коли українська армія зайде в окупований Крим, Кирило Буданов відповів, що ні. При цьому він переконаний, що втрату півострова Росія подасть як «вимушений крок», як це було із Херсоном.

Керівник воєнної розвідки України визнав: російська пропаганда працює вкрай ефективно, що доводить те, як росіянам подали втечу з Херсона. Тому у ситуації із Кримом, на його думку, буде так само.

«Болісно це визнавати, але треба сказати: їхня пропагандистська машина під час втрати Херсона максимально ефективно себе показала. Вони показали втрату Херсона, а це був найбільший здобуток так званої “спеціальної воєнної операції”, просто як буденну справу. Причому вивернули це так, що це в принципі ще й гарна річ була для них. Тобто вони вже все напрацювали. Моделі щодо того, як висвітлювати новини під час подій у Криму, всі вже є, вони нам чудово відомі. Повірте, вони спрацюють на їхнє суспільство», – сказав Кирило Буданов.

Буданов вкотре наголосив, що Україна готується повернути всі свої території у межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Зробити це, за його словами, цілком можливо ще у 2023 році.

«Якщо Крим буде останнім забраний – це фінал. Якщо Крим буде першим забраний, а Донбас ще ні, то це не фінал. Завершити цю війну можна виключно одним шляхом – це поверненням кордонів у будь-якій формі, але кордонів наших зразка 1991 року. Неможливо, нереально вже завершити цю війну без вирішення територіальних проблем. Україна ніколи не піде на те, щоби віддати якусь частину територій», – підкреслив глава ГУР.

Як повідомляв Львівський портал, раніше Кирило Буданов говорив, що Україна має зробити все, аби до літа 2023 року Крим повернувся додому.

Українська розвідка ще зі середини березня каже, що в Криму росіяни активно готуються до оборони. Водночас військові й окупаційна влада активно вивозять свої сім’ї, продають нерухомість на півострові, але запевняють, що ситуація під контролем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *