ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти почали евакуацію з Криму, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Російські військові й окупаційні влада активно вивозять свої сім’ї з тимчасово захопленого Криму, продають нерухомість, але при цьому запевняють, що ситуація під контролем. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Представник української розвідки Андрій Юсов розповів, що російське командування на півострові та окупаційна адміністрація дуже активно продають нерухомість і вивозять свої сім’ї з Криму.

«Але іншим, рядовому складу кажуть: не переймайтеся, усе спокійно, усе під контролем… Але це вже як мем про те, що “спецоперація” йде за планом… Пов’язані з росіянами сім’ї вивозять і дуже активно. Це привід задуматися всім іншим, хто пов’язав свою долю зі злочинним путінським рашистським режимом. Крим краще покидати, доки така можливість є», – підкреслив він.

Як відомо, напередодні на FM-станціях Криму пролунали попередження про те, що місцевим слід готуватися до виїзду. Андрій Юсов вважає, що звернення стосувалось тих кримчан, які співпрацювали з окупаційною владою.

«Для того, щоб був мир і порядок, півострів необхідно деокупувати і повернути туди законну українську владу. Власне, повернути Крим у рідну українську гавань, що обов’язково й відбудеться найближчим часом. Тому всім тим, хто працює на Росію, справді найближчим часом краще покинути територію українського Криму», – додав Андрій Юсов в ефірі телеканалу Freeдом.

Нагадаємо, ввечері 20 березня у Джанкої, що на півночі окупованого Криму, пролунали вибухи. Згодом українська воєнна розвідка заявила, що це було знищення крилатих ракет «Калібр НК» під час транспортування залізницею. І таким чином український півострів готують до деокупації.

Коментуючи вибухи у Джанкої, у Силах оборони півдня заявили, що це є знаком, що росіянам варто забиратися з окупованого українського півострова.

Водночас ще зі середини березня українська розвідка каже, що в Криму росіяни активно готуються до оборони. Сам керівник ГУР Кирило Буданов вважає, що Україна має зробити все, аби до літа 2023 року Крим повернувся додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *