ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти готуються до оборони Криму, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Росіяни створили на тимчасово окупованому Кримському півострові оборонне угруповання та готуються до оборонних дій. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Українська воєнна розвідка стежить за тим, що відбувається в захопленому росіянами Криму. Окупанти там активно готуються до оборони.

«Інфраструктура на тимчасово окупованому півострові підтримується в бойовій готовності. У Криму розміщений потужний сухопутний і авіаційний компонент. Наприклад, це близько 90 бойових літаків, 60 бойових вертольотів. Створене оборонне угруповання, що здійснює заходи із облаштування фортифікаційних споруд, лінії оборони. Вони готуються до оборонних дій на території півострова», – розповів представник ГУР Вадим Скібіцький в ефірі національного телемарафону.

Відомо, що рашисти риють траншеї й окопи просто на пляжах Криму. Коментуючи такі дії, Скібіцький пояснив, що, на думку окупантів, саме тут може бути проведена морська десантна операція. Тому на таких місцях ворог і облаштовує оборонні рубежі.

Нагадаємо, наприкінці лютого український Генштаб повідомляв, що через побоювання майбутньої деокупації лівобережної Херсонщини російські військові готуються до втечі в Крим. Деякі колаборанти виїхали на територію півострова, згодом «евакуацію» оголосили для всіх охочих.

У Силах оборони півня говорили, що з лівобережної Херсонщини рашисти посуваються ближче до Криму і риють там додаткові оборонні споруди. Для риття окопів та інших робіт, призначених для посилення оборони, на півострів окупанти звезли строковиків із Челябінської області РФ.

Додамо, що керівник розвідки Кирило Буданов вважає, що Україна має зробити все, аби до літа 2023 року Крим повернувся додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *