ОСТАННІ НОВИНИ

Канада оголосила про новий пакет допомоги Україні

Анастасія Диняк

|

Міністерка оборони Канади Аніта Ананд 21 квітня оголосила про новий пакет військової допомоги Україні на 28,9 мільйона доларів. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Так, новий пакет допомоги включатиме виділення коштів на 3,3 мільйона літрів палива, модульні плавучі мости, медичні аптечки, 40 снайперських гвинтівок 50-го калібру, боєприпаси, запчастини від компанії Prairie Gun Works, а також нове радіообладнання до танку Leopard 2.

Загальна вартість наданої допомоги становитиме 28,9 мільйона доларів.

«Пожертви і підтримка, оголошені Канадою сьогодні, допоможуть забезпечити Україну всім необхідним для захисту її суверенітету, незалежності і територіальної цілісності», – наголосила Ананд.

Зазначимо, Канада оголосила про допомогу на тлі участі міністра оборони Аніти Ананд у одинадцятому засіданні у форматі «Рамштайн», яке відбудеться 21 квітня.

Видання Financial Times з посиланням на власні джерела писало, що Київ на цьому «Рамштайні» проситиме союзників поповнити запаси боєприпасів для систем ППО, що зменшуються.

Зі свого боку міністр оборони Олексій Резніков уже заявив, що пріоритет України – побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший час.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *