ОСТАННІ НОВИНИ

Олексій Резніков: «Наш пріоритет – оперативна побудова багаторівневої системи ППО/ПРО»

|

Міністр оборони Олексій Резніков про комплексну розбудову системи протиповітряної й протиракетної оборони України та її значення для перемоги у війні:

«Побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший термін – наш пріоритет. Це захист мирних міст, критичної інфраструктури, наших людей у тилу та на фронті.

Системи Patriot формують спроможність, якої раніше не було, – вражати балістичні цілі. Чергова установка IRIS-T, за яку ми дякуємо німецьким партнерам, підвищує можливості боротьби з крилатими ракетами. IRIS’и, як і NASAMS’и, чудово себе зарекомендували.

МіГи від польських та словацьких друзів посилять захист і від російських ракет, і від іранських дронів. Все це – свіжі надходження, які вже у лавах Сил оборони. Далі буде.

З огляду на варварську тактику Кремля нам потрібно більше платформ різного рівня та боєприпаси до них. Нам потрібно більше переносних зенітно-ракетних комплексів. Літаки західного зразка – вершина цієї піраміди.

Щодо кожної платформи спочатку ми чули: “Ні, це неможливо”. Тепер вони боронять наше небо. Послідовно працюємо на результат.

Чим міцнішим буде захист повітря, тим більше ресурсів Україна зможе задіяти для перемоги, тим швидше наші люди повернуться додому.

Вдячний усім партнерам за безцінну допомогу. Ми ніколи не забудемо, що світло і тепло у наших будинках минулої зими вдалося зберегти багато в чому завдяки підтримці друзів, які забезпечили нам засоби для оборони».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *