ОСТАННІ НОВИНИ

Атаками дронів росіяни «полюють» не лише на інфраструктуру, а й на ППО, – Гуменюк

Наталя Дуляба

|

Окупанти вдаються до нової тактики під час атак дронами-камікадзе. Зараз вони не лише намагаються вдарити по об’єктах інфраструктури, а й виявити та влучити в позиції української ППО. Про це 21 квітня в ефірі національного телемарафону повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

«Ворог шукає тактику, яка для нього буде найбільш ефективною, адже ударні дрони є дешевшими від ракет, які зараз у Росії активно економлять. Він полює не просто на об’єкти критичної й стратегічної інфраструктури, а вочевидь вишукує наші сили і засоби ППО», – сказала вона.

Водночас Наталія Гуменюк зауважила, що російські війська останнім часом справді застосовують менше «Шахедів» – близько 10-15 дронів. Сама атака є хвилеподібною, аби кожна хвиля безпілотників виконала своє завдання.

«Перша лінія безпілотників виявляє протиповітряну оборону, друга намагається влучити у неї і третя вже атакує об’єкти інфраструктури, які є основними цілями росіян. Тому дійсно ми спостерігаємо, що вони намагаються підлаштуватись, розосередити зусилля нашої ППО, змінюючи навіть напрямки під час самої атаки», – пояснила речниця Сил оборони півдня.

Нагадаємо, у ніч на 21 квітня рашисти випустили з території Брянської області РФ до 12 «Шахедів», 8 із них збили українські військові на підльоті до Києва.

Щодо інших 4 «Шахедів» відомо, що були влучання на Полтавщині, де рятувальники досі гасять пожежу, а також на Вінниччині. В цьому регіоні удар прийшовся на об’єкт інфраструктури.

Зауважимо, що через нічну атаку дронів повітряну тривогу оголошували по всій Україні, на Львівщині все обійшлось.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *