ОСТАННІ НОВИНИ

Угорщина розширила список заборонених для імпорту українських продуктів

Анастасія Диняк

|

Міністерство сільського господарства Угорщини запровадило заборону на імпорт ще 25 сільськогосподарських продуктів і зернових з України. Про це пише Hirado.hu.

Так, відповідна заборона на імпорт вступила в дію з середи, 19 квітня. Відтепер, окрім зернових також не можна продавати борошно, мед, олію і м’ясо з України. Обмеження діятимуть до 30 червня. Заборона нібито зумовлена спробою захисту угорських фермерів та споживачів.

Зазначається, що транспортування цих товарів територією Угорщини не забороняється. Відповідні органи будуть перевіряти вантажі на кордоні, за ними стежитимуть за допомогою електронних пристроїв і патрулів.

Перевізники, які порушують правила, штрафуватимуть. Сума штрафу може сягати повної вартості вантажу.

Як відомо, польський уряд вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України до 30 червня, щоб захистити польський аграрний сектор. Угорський уряд також оголосив про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур із України після аналогічного кроку Польщі.

Згодом Болгарія також запровадила тимчасову заборону на імпорт продовольства з України, за винятком транзитних товарів.

Після цього Єврокомісія засудила заборону імпорту українського зерна.

Додамо, що Україна і Польща таки досягли порозуміння у питанні транзиту українського зерна територією Республіки Польща.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *