ОСТАННІ НОВИНИ

Польща заборонила імпорт зерна та іншої сільгосппродукції з України

Наталя Дуляба

|

Польський уряд вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України, щоб захистити польський аграрний сектор. Про це пише Європейська правда.

«Згідно з директивним рішенням Ради міністрів я щойно підписав розпорядження про заборону імпорту сільськогосподарської продукції з України», – повідомив польський міністр розвитку і технологій Вальдемар Буда.

До переліку заборонених продуктів увійшли зернові, молоко, яйця та м’ясо птиці.

Лідер керівної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський під час з’їзду 15 квітня оголосив про введення заборони на імпорт зерна та десятків інших видів продуктів харчування з України до Польщі. «Від зерна до медової продукції», – зазначив він.

В опублікованій того ж дня інформації про поточну ситуацію в аграрному секторі зазначено, що «Рада міністрів обговорила поточну ситуацію на сільськогосподарському ринку і негативні наслідки російської агресії в цій сфері». Міністр сільського господарства і розвитку села представив поточні проблеми, пов’язані з надходженням сільськогосподарської продукції з України.

Члени Ради міністрів під головуванням прем’єр-міністра Матеуша Моравецького обговорили можливі рішення та офіційні дії, які Польща може вжити для захисту польських фермерів та споживачів. Були також розглянуті потенційні дії щодо стабілізації сільськогосподарського ринку, йдеться у повідомленні.

«Рада міністрів уповноважила міністра сільського господарства і розвитку села та міністра розвитку і технологій видати відповідні правові акти для захисту польського сільськогосподарського ринку від дестабілізації, в тому числі тимчасову заборону на імпорт сільськогосподарської та харчової продукції з України», – йдеться у заяві.

Було зазначено, що «відповідні міністри перебувають у постійному контакті з українською владою з метою вирішення складної ситуації, пов’язаної з дестабілізацією на сільськогосподарському ринку».

Постанова набуде чинності з дня публікування. У ній вказано, що «до 30 червня 2023 року встановлено заборону на імпорт на територію Республіки Польща товарів, що походять із території України або ввозяться з території України, перелічених у додатку до цієї постанови».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *