ОСТАННІ НОВИНИ

Україна домовилась про розблокування транзиту зерна Польщею

Андрій Котенський

|

Україна і Польща досягли порозуміння у питанні транзиту українського зерна територією Республіки Польща. Про це повідомила Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко за підсумками перемовин, які відбулись у Варшаві.

Транзит українських сільськогосподарських товарів через територію Польщі буде розблоковано у ніч з четверга на пʼятницю, 21 квітня.

«Ми ставимось до проблем, які виникли у польських колег, з такою самою увагою, як і Польща ставиться до наших проблем. Тому ми маємо оперативно і конструктивно реагувати на цю кризову ситуацію. За результатами переговорів було вирішено, що транзит українських сільськогосподарських товарів через територію Польщі буде розблоковано у ніч з четверга 20 квітня на пʼятницю 21 квітня поточного року», – повідомила Юлія Свириденко.

За її словами, наразі Уряд очікує офіційної комунікації від польської сторони щодо технічних аспектів транспортування української продукції територією Польщі.

Як відомо, польський уряд вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України до 30 червня, щоб захистити польський аграрний сектор. Угорський уряд також оголосив про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур із України після аналогічного кроку Польщі

Після цього Єврокомісія засудила заборону імпорту українського зерна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *