ОСТАННІ НОВИНИ

Болгарія заборонила імпорт продовольства з України

Ольга Денисяка

|

19 квітня Болгарія вводить тимчасову заборону на імпорт продовольства з України, за винятком транзитних товарів. Про це повідомив в.о. міністра сільського господарства Явор Гечев, передає BNR.

«Болгарія практично наслідувала приклад трьох інших країн із занепокоєнням, що наш ринок перенасичений сільськогосподарськими культурами. У нас є продукція вартістю кілька мільярдів і ми вважаємо, що якщо ми не вживемо заходів, нам буде важко реалізувати і дуже серйозно постраждати збитків», – додав Гечев.

Тимчасова заборона на ввезення продуктів харчування з України до Болгарії діятиме з 24 квітня до 30 червня, також повідомив Гечев. 

«Наша країна залишається солідарною з Україною і забезпечить транзит продовольства через нашу територію», – наголосив посадовець.

Ґечев неодноразово наголошував, що Болгарія очікує прийняття робочого загальноєвропейського рішення щодо «коридорів солідарності» і не очікує, що країна потрапить під санкції через це рішення.

Додамо, що напередодні Україна і Польща досягли порозуміння у питанні транзиту українського зерна територією Республіки Польща.

Як відомо, польський уряд вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України до 30 червня, щоб захистити польський аграрний сектор. Угорський уряд також оголосив про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур із України після аналогічного кроку Польщі

Після цього Єврокомісія засудила заборону імпорту українського зерна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *