ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський розповів про ситуацію в Бахмуті

Анастасія Диняк

|

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський зазначив, що Бахмутський напрямок лишається епіцентром російського наступу, однак, попри все, Бахмут стоїть. Про це він написав у Telegram.

«Ворог концентрує в Бахмуті найбільшу кількість своїх сил та мріє повністю взяти місто під свій контроль. Проте Сили оборони стримують натиск противника у динамічних боях, завдаючи йому суттєвих втрат», – йдеться у повідомленні.

Він додав, що вночі 19 квітня, окрім живої сили та техніки окупанта, підрозділам ППО також вдалося знищити два російських БпЛА: «Орлан» і ZALA.

Нагадаємо, нещодавно британська розвідка заявляла, що армія РФ покращила взаємодію з «вагнерівцями», тож наступ на Бахмут може знову активізуватись.

Разом із тим інтенсивні бойові дії у Бахмуті тривають вже дев’ять місяців поспіль. Наприкінці березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку потроху падає, але рашисти натомість почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку. Незважаючи на це, ситуація у Бахмуті досі є надскладною, місто є одним із епіцентрів найінтенсивніших бойових дій.

На початку квітня командувач Сухопутних військ Олександр Сирський відзначив, що в Бахмуті росіяни перейшли до тактики випаленої землі, яку активно застосовували у Сирії. Незважаючи на перетворення міста у руїни, Україна все ще контролює ситуацію.

При цьому генерал Сирський вважає, що ЗСУ рано чи пізно скористаються тим, що ворог видихається саме на цій ділянці фронту.

Президент Володимир Зеленський каже, що рішення про відхід Сил оборони з Бахмута може бути ухвалено при загрозі великих втрат особового складу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *