ОСТАННІ НОВИНИ

Трансляція богослужіння на Великдень: де дивитись

Наталя Дуляба

|

Вже цієї неділі, 16 квітня, християни східного обряду відзначають Великдень – найбільше свято, приурочене воскресінню Ісуса Христа. Через війну богослужіння у церквах проводять так, аби не порушувати комендантську годину. Втім літургії також транслюватимуть онлайн. Про це повідомляє Львівський портал.

У Православній церкві України кажуть, що у великодню ніч Митрополит Епіфаній очолить урочисті богослужіння у кафедральному Михайлівському Золотоверхому соборі у Києві. Це буде полуношниця, хресний хід, Великодня рання та Божественна літургія святителя Іоана Золотоустого.

Відправа розпочнеться о 23:00 год., о 23:50 – хресний хід. Завершиться служба о 04:00 год. ранку неділі, 16 квітня.

Богослужіння транслюватимуть на офіційних сторінках ПЦУ та Митрополита Епіфанія у Facebook, на YouTube-каналі ПЦУ та в ефірі національного телемарафону.

Українська греко-католицька церква почне богослужіння на Великдень у столичному Патріаршому соборі з 07:30 год. неділі, 16 квітня. У храмі служитимуть Надгробне, Пасхальну утреню, та Архиєрейську Божественну літургію з освяченням пасок.

Пряму трансляцію із Патріаршого собору вестиме «Живе телебачення» (УГКЦ).

Львівський портал публікував також розклад богослужінь у Львові на Великдень, нічних відправ не буде. Ознайомитися з ним можна за цим посиланням.

Нагадаємо, на Великдень у Львові та області правоохоронці продовжать працювати у посиленому режимі. Біля церков побільшає патрулів, які стежитимуть за дотриманням порядку.

Напередодні Великодня до українців також звернулась СБУ і попередила, що росіяни можуть вдатись до провокацій. Тому громадян закликали не відвідувати масових зібрань, не порушувати комендантської години й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *