ОСТАННІ НОВИНИ

Можуть бути провокації: СБУ звернулась до українців напередодні Великодня

Наталя Дуляба

|

Напередодні Великодня українців закликають не відвідувати масових зібрань, не порушувати комендантської години й не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

«Ворог чудово розуміє, що зазнає поразки на полі бою, тож не полишає спроб влаштувати провокації, аби розхитати єдність українського суспільства. Для цього РФ намагається застосовувати різноманітні інструменти та, серед іншого, приділяє особливу увагу релігійній тематиці», – наголошують у спецслужбі.

Відтак напередодні свят українців закликають:

  • обмежити відвідування масових заходів, під якими б гаслами вони не відбувалися;
  • не піддаватися на можливі провокації чи підбурювання до незаконних дій;
  • дотримуватися комендантської години, встановленої для вашого регіону;
  • не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і під час неї перебувати в укриттях;
  • без потреби не затримуватися у храмах при освяченні Великоднього кошика.

«Служба безпеки України докладає максимум зусиль, аби нейтралізувати вплив ворога на церковне середовище і не дати РФ бодай мінімальної можливості використати релігійне питання для досягнення власних цілей. У своїх діях СБУ спирається на закони, інтереси держави та свідому і патріотичну позицію громадян України. Тому наразі важливі пильність, обачність та злагодженість дій кожного з нас», – підкреслюють в СБУ.

Також громадян просять відразу повідомляти правоохоронців про підозрілі предмети та осіб, які можуть влаштовувати провокації чи становити потенційну загрозу.

У самій СБУ для цього працює спеціальна гаряча лінія 0-800-501-482, а також відповідна електронна пошта: [email protected]. Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.

Нагадаємо, цьогоріч на Великдень і у Львові, і на території області не буде нічних богослужінь. Усі служби в храмах сплановані так, щоб не порушувати комендантську годину.

Із розкладом богослужінь на Пасху у Львові можна ознайомитись за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *