ОСТАННІ НОВИНИ

В МЗС вважають, що Крим звільнять і військовим, і дипломатичним шляхами

Наталя Дуляба

|

Україна не виключає, що для деокупації Криму будуть застосовані як військові, так і дипломатичні методи. Про це сказала перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в інтерв’ю Укрінформу.

«Мені здається, що на сьогодні у нас є обидва шляхи – і військовий, і дипломатичний. І вони обидва є актуальними», – заявила Еміне Джапарова і навела приклад Хорватії, яка під час війни у 1990-х роках дві третини своєї території повернула військовим шляхом, одну третину – дипломатичним.

Вона вважає, що головна перемога України полягає у тому, що світ визнав Крим невід’ємною її частиною, а також підтримує ідею, що шлях повернення півострова має визначати сама Україна.

«Крим, і про це каже президент Зеленський, і все керівництво країни, – невід’ємна частина України. І міністр у промові (на Чорноморській безпековій конференції в Бухаресті, – ред..) також сказав, що якщо ви чуєте голоси, що десь там можна Крим повертати після, що давайте спочатку одне, а потім інше – то це є неправдою. Україна відхиляє й категорично не погоджується з такими думками. По-друге, повернення Криму визначатиме сама Україна. І маючи війну, цей шлях, вочевидь, буде реалізовано двома треками: і військовим, і дипломатичним», – зауважила Еміне Джапарова.

Також представниця українського МЗС додала, що і Україна, і світ повинні засвоїти «кримський урок», аби не дозволити президенту РФ Владіміру Путіну розширювати свою агресію.

Як повідомляв Львівський портал, президент України Володимир Зеленський вважає безальтернативним звільнення окупованого росіянами Криму.

Нещодавно секретар РНБО Олексій Данілов розповів про стратегію деокупації українського Криму, яка включає не лише звільнення півострова від росіян та притягнення до відповідальності колаборантів й держзрадників, а низку соціально-політичних заходів. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *