ОСТАННІ НОВИНИ

До «зливу» даних щодо весняного контрнаступу причетна РФ, – посадовці США

Анастасія Диняк

|

У США вважають, що до витоку даних щодо українського контрнаступу причетна РФ або проросійські елементи. Про це пише Reuters.

Так, за даними трьох американських посадовців, оприлюднені документи, ймовірно, були змінені, аби принаймні применшити кількість втрат РФ.

В свою чергу в Пентагоні відмовилися коментувати автентичність документів і зазначили, що наразі «вивчають питання». Ймовірно, Міноборони США розслідуватиме причини «зливу» даних.

Нагадаємо, Twitter і Telegram з’явилися нібито засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО щодо розбудови української армії перед запланованим контрнаступом. Видання New York Times написало, що наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з’явилися у соцмережах.

Військові аналітики заявили NYT, що деякі розділи документів, ймовірно, були змінені – у них завищені американські оцінки загиблих українських військових і занижені оцінки загиблих російських військових. На думку експертів, ці зміни можуть вказувати на спроби дезінформації з боку Москви.

У Головному управлінні розвідки України вважають, що так званий «план контрнаступу» ЗСУ, який з’явився у мережі, може бути або інформаційно-психологічною спецоперацією росіян, або повністю фейком.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *