ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай запрошує на святкування Великодня

Ольга Денисяка

|

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує разом зустріти світле свято Воскресіння Христового. Впродовж двох днів, 16 та 17 квітня, у львівському скансені знайомитимуть з давніми традиціями, водитимуть гаївки та пригощатимуть гостей. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

На Великдень гості музею зможуть навчитися давніх танців з музичними фолькгуртами та придбати вироби народних майстрів, смаколики та музейні сувеніри в облаштованих ятках.

Програма

Великдень

16 квітня, неділя, 13:00-18:00 год:

  • «Гаївки для найменших». Тут малечу вчитимуть водити «Жучка», стародавніх ігор та забавлянь (хата зі с. Либохора);
  • Гаївки з ОУМ «Спадщина». Жива традиція, що підтримується десятиліттями: будемо водити кривий танець, вербовую дощечку, струмок, подоляночку, хорти і вовки, царівну, мости, голубку. А також грати в шума, моргалки, ремня, а хлопці ще будуватимуть  вежу та слона (стодола зі с. Либохора, галявина біля озера);
  • «Велика гаївка на галявині» за участю фольклорних та етногуртів: Д’горі, Етерія, ДРИҐ, NAZVA, спеціальний гість – Юрій Йосифович (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно);
  • Презентація збірника гаївок. Можна послухати, придбати збірничок і самим навчитися співати гаївок та веснянок. Кошти від продажу збірничка йдуть на благодійну допомогу ЗСУ (місце та час презентації повідомлять невдовзі).

Обливаний понеділок у Гаю

17 квітня, понеділок, 13:00-18:00

  • «Велика гаївка на галявині» за участю фольклорних та етногуртів Пиріг і Батіг, BanduraGirl та Lemko Bluegrass Band (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно).

Також відвідувачів просять не забувати відвідати діючі виставки у музеї – виставку писанок в малому залі «В укритті» та виставку живопису Уляни Нищук «Заквітчані» у школі зі села Бусовисько.  У програмі можливі зміни. Слідкуйте за інформацією на офіційних сторінках музею.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *