ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку

Ольга Денисяка

|

Кабінет Міністрів затвердив зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки військкомати, дозволивши здійснювати призов незалежно від місця перебування громадян на військовому обліку. Про це йдеться в постанові Кабміну, опублікованій 7 квітня.

Уряд вніс зміни до положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою КМУ №154 від 23 лютого 2022 року.

Так, у положенні про військкомати зазначається, що вони здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов’язаних і резервістів СБУ та Служби зовнішньої розвідки):

 • на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;

 • на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);

 • на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку).

Нагадаємо, на початку 2023 року в Україні заговорили про розсилання повісток через «Дію», адже вступив у дію новий порядок взяття на військовий облік. У Мінцифри запевняли, що надсилати повістки у «Дії» не будуть, але електронний військовий квиток у цьому сервісі запровадити планують.

Додамо, що тепер ставати на військовий облік потрібно із 16 років, а не із 17, як це було раніше. Зробити це можна буде традиційно, а можна і в застосунку «Дія», але поки що невідомо, коли почне роботу ця функція.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *