ОСТАННІ НОВИНИ

Ексглаву Фонду держмайна Сенниченка оголосили у розшук

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці оголосили у розшук колишнього голову Фонду держмайна України Дмитра Сенниченка, якого обвинувачують у керівництві злочинним угрупованням, яке привласнило більше 500 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили в НАБУ.

Так, у розшуку перебувають Сенниченко Дмитро Володимирович, Гмирін Андрій Анатолійович, Присяжнюк Павло Васильович, Парсентьєв Микола Миколайович, Горбуненко Олександр Ігорович, Колот Володимир Васильович та Сомов Артур Юлійович.

Всі вони є підозрювані у кримінальному провадженні, відкритому за фактом створення злочинної організації та заволодіння коштами Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії.

«Очолював угруповання ексголова Фонду державного майна України, який тричі виступав викривачем корупції, подаючи відповідні заяви до НАБУ. Насправді ж він усував “конкурентів” на підприємствах зі сфери Фонду держмайна, аби заробляти могла лише підконтрольна злочинній організації компанія», – кажуть слідчі.

Нагадаємо, йдеться про справу щодо завдання державі 0,5 млрд грн збитків. Ексглаву Фонду держмайна Дмитра Сенниченка обвинувачують в очолюванні злочинного угруповання, що протягом заволоділо більше ніж 500 млн грн найпотужнішого хімічного підприємства АТ «Одеський припортовий завод» та АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» – одного з найбільших у світі виробників титанової сировини. Детальніше читайте за цим посиланням.

Сенниченко пішов із посади із другої спроби перед самим початком повномасштабного вторгнення РФ – 17 лютого 2022 року. Заяву на звільнення він подав сам.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *