ОСТАННІ НОВИНИ

Із парку «Піскові озера» досі не вивезли намул

Наталя Дуляба

|

Ще восени торік у парку «Піскові озера» («Алтайські озера»), що вздовж вул. Гординських, розчищали водойми, але так і не вивезли намул. Зробити це збираються влітку, коли знайдуть окремого підрядника. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні екології Львівської міськради.

Посадовці мерії спільно з депутатами мали робочий виїзд у парк «Піскові озера», під час якого обговорювали, як вивезти намул, добутий під час очищення водойм ще восени.

З’ясувалось, що на те, аби це зробити, потрібно провести окрему бюрократичну процедуру: сформувати техзавдання та оголосити тендер у Prozorro. Приблизно у скільки це обійдеться місту, наразі ще невідомо. Управління екології збирається прокомунікувати з підрядниками, аби визначити вартість робіт для тендеру.

Майбутній підрядник має вивезти весь намул на мулові поля «Львівводоканалу» на вул. Пластовій. Після цього в парку збираються провести благоустрій: відновити газон і відремонтувати доріжки.

Разом із тим вивезти намул збираються не раніше кінця травня – початку літа, адже він повинен ще добре висохнути.

«Чистка є доволі складною та довгою процедурою. Перепрошуємо за незручності та дякуємо за терпіння. Запевняємо, що весь порушений благоустрій буде відновлено», – запевняють у міському управлінні екології.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року озера чистили й у Снопківському парку. Після цього місцеві мешканці скаржились на утворення суцільних боліт довкола та ставили під сумнів законність таких робіт. Зі свого боку екологи казали, що таке “очищення” взагалі нашкодить водоймам, але в міському управлінні екології це заперечували.

Що ж сталося з озерами у рекреаційній зоні, хто їх “очищав” і чому цією справою зацікавились правоохоронці, Львівський портал розповідав тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: управління екології ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *