ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ здійснили успішний контрудар біля Авдіївки, – ISW

Наталя Дуляба

|

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українські військові успішно контратакували окупантів у районі Авдіївки. Про це йдеться у звіті за 4 квітня.

«Українські сили, ймовірно, здійснили контрудар на північний схід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 квітня, показують, що українські сили, ймовірно, відбили позиції на північний захід від Новоселівки (17 км на північний схід від Авдіївки) і просунулися впритул до населеного пункту», – кажуть в ISW.

При цьому американські аналітики зауважують, що незрозуміло, чи українська армія все ще утримує ці позиції, чи вона провели розвідувальні операції та згодом залишила цей район.

Також в Інституті вивчення війни додають, що 4 квітня російські окупанти не проводили жодних підтверджених наземних атак на заході Донеччини.

Нагадаємо, ще 22 березня Генштаб заявив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти натомість почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Перед цим в ЗСУ вже говорили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом. Втім у британській розвідці зауважують, що значних успіхів в оточенні Авдіївки Росія не має, а натомість несе значні втрати у живій силі і техніці.

Станом на початок квітня епіцентром найактивніших бойових дій, крім Бахмута, є Авдіївка та Мар’їнка. Через інтенсивні обстріли інфраструктура Авдіївки вже повністю знищена, а житловий фонд зруйнований на 80%. Наприкінці березні з міста вирішили евакуювати працівників комунальних підприємств, також там мали вимкнути мобільний зв’язок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *