ОСТАННІ НОВИНИ

UNITED24 Армія дронів: скільки БПЛА вже купили

Анастасія Диняк

|

За 9 місяців існування проєкту UNITED24 Армія дронів уклали контракти на придбання 3200 комплексів БПЛА на понад 4 мільярди гривень. Про це повідомив віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Законтрактували 3200 комплексів БПЛА на понад 4 млрд грн. Повністю трансформували доктрину використання БПЛА. 7+ тисяч військових пройшли навчання на операторів безпілотників», – розповів Федров.

Він також підкреслив, що потужні дрони є конкурентною перевагою над росіянами.

Нагадаємо, на створення української армії дронів кошти збирають через платформу UNITED24. Лише станом на серпень вдалося зібрати понад 755 млн грн. Станом на кінець 2022 року за акумульовані кошти закупили 1577 безпілотників.

Серед них є й Fly Eye – одні з найкращих дронів. Дальність польоту цього БПЛА досягає 160 км, а швидкість – до 120 км/год.

Крім того, держконцерн «Укроборонпром» розробляє ударний український безпілотник, здатний летіти на 1000 км. Про завершення цієї розробки концерн торік у жовтні. Інших технічних характеристик дрона спеціально не розголошують.

Відомо, що станом на кінець 2022 року дрон успішно пройшов низку випробувань, його почали тестувати під дією систем радіоелектронної боротьби.

Наприкінці січня в українській армії почали активно формувати нові унікальні підрозділи – роти ударних безпілотників. Це перша у світі практика військової організації такого типу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *