ОСТАННІ НОВИНИ

«Укроборонпром» переходить до випробувань нового українського дрона

Наталя Дуляба

|

Українські конструктори починають випробовувати новостворений вітчизняний безпілотник під дією систем радіоелектронної боротьби. Про це йдеться на сторінці держконцерну «Укроборонпром» у Facebook.

«Черговий етап випробувань безпілотника пройдено. Готуємось до льотних випробувань під дією радіоелектронної боротьби. Погода з одного боку стає проблемою, з іншого – додатковою перевіркою для комплексу. Свого роду краш-тестом», – йдеться у повідомленні.

В «Укроборонпромі» не вказують жодних деталей щодо самого дрона, однак додають, що йдеться не про одну таку «пташку».

Найімовірніше мова йде про ударний український безпілотник, здатний летіти на 1000 км. Про завершення цієї розробки концерн повідомив у середині жовтня. Інших технічних характеристик дрона спеціально не розголошують.

Розробники опублікували фото частини цього літального апарату, на якій написано «Аз воздам». Як пояснюють в концерні, це не його назва, а місія.

Нагадаємо, нещодавно державний концерн «Укроборонпром» підписав угоду із Чехією щодо створення спільного оборонного кластеру.

Це означає, що обидві країни займатимуться виробництвом військової техніки і боєприпасів різних калібрів, розбудовою сервісних хабів з обслуговування та ремонту техніки, а також співпрацюватимуть у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів.

Крім того, «Укроборонпром» розроблятиме озброєння разом із шістьма країнами НАТО. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *