ОСТАННІ НОВИНИ

На Буковині УПЦ МП не впускала до храму відспівати загиблого військового

Наталя Дуляба

|

У селі Задубрівка Чернівецької області представники УПЦ МП не хотіли впустити до церкви домовину з загиблим військовим для відспівування. Про це пише місцеве видання Молодий буковинець.

Випадок стався у середу, 5 квітня. Село прощалося із загиблим на фронті захисником Іваном Назарієм. Проте коли похоронна процесія дійшла до церкви, священник УПЦ МП на прізвище Дуров заблокував вхід до храму.

Матір полеглого військового у сльозах просила впустити домовину всередину церкви. Тим часом люди які прийшли на похорон, обурились таким і стали вигукувати: «Геть московського попа!», «Воїна до церкви».

Видання зазначає, що громада церкви архістратига Михайла ще чотири роки тому перейшли до Православної церкви України. Віряни мають усі відповідні документи, але їх представники УПЦ МП все одно не пускають до церкви і не дозволяють проводити богослужіння.

Незважаючи на перешкоджання з боку священника УПЦ МП, селяни не розійшлися і проводили службу біля церкви. За порядком стежили правоохоронці. Так похоронна процесія тривала майже годину, після цього домовину таки впустили до храму.

«Похорон українського воїна був українською мовою. Його відспівували священники ПЦУ. Сподіваємося, що сьогодні у храмі у селі Задубрівка відбудеться вперше служба українською мовою», – розповів священник ПЦУ Віталій Мензак.

Як повідомляв Львівський портал, 2 квітня у Хмельницькому священник Свято-Покровського Кафедрального собору УПЦ МП побив у храмі військовослужбовця, який висловив обурення проти діяльності Московського патріархату.

Цей випадок набув чималого розголосу, мер Хмельницького Олександр Симчишин заявив, що міськрада на позачерговій сесії проголосує за припинення користування УПЦ МП всіма земельними ділянками на території громади.

Також до церкви зійшлись мешканці Хмельницького, які проголосували за перехід цієї парафії до Православної церкви України. Ключі від храму передали ревізійній комісії, яку обрали під час зібрання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *