ОСТАННІ НОВИНИ

Ліквідацію Татарського взяла на себе «Національна республіканська армія»

Андрій Котенський

|

Відповідальність за організацію вбивства пропагандиста Владлена Татарського взяла на себе «Національна республіканська армія». Раніше їй приписували вбивство Дугіної, повідомляє Українська правда.

«Ми організували та здійснили акцію 2 квітня 2023 року проти групи Z-активістів і особисто проти відомого палія і пропагандиста війни, військового злочинця Максима Фоміна, відомого як Владлен Татарський. Ця акція підготовлена і здійснена нами автономно, і ми не маємо зв’язку і не отримували допомоги ні від яких іноземних структур і тим більше спецслужб», – йдеться у повідомленні НРА.

Там також підкреслили, що акція не була спрямована проти мирних громадян, а «всі постраждалі входять до числа активних прихильників війни».

Представники організації також закликали російських правозахисників надати допомогу Дар’ї Треповій, заарештованій за підозрою у цій справі, та «іншим невинним людям».

Як повідомляв Львівський портал, 2 квітня у центрі Петербурга стався вибух у кафе, яке раніше належало засновнику ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину. Там загинув «воєнкор» Владлен Татарський (Максим Фомін), ще 30 осіб отримали поранення.

За попередніми даними, в закладі вибухнула статуетка, яку Татарському подарувала відвідувачка.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські посадовці і пропагандисти поспішили звинуватити Україну у вбивстві «воєнкора» Владлена Татарського, хоча до його ліквідації можуть бути причетні сили всередині РФ.

Водночас національний антитерористичний комітет Росії звинуватив українські спецслужби і прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального в убивстві колаборанта Татарського.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *