ОСТАННІ НОВИНИ

Під час вибуху у Санкт-Петербурзі загинув «воєнкор» Владлен Татарський, – росЗМІ

Наталя Дуляба

|

У неділю, 2 квітня, під час вибуху у кафе у Санкт-Петербурзі загинув «воєнний кореспондент» Владлен Татарський. Про це повідомляють пропагандистські Риа Новости з посиланням на Міністерство внутрішніх справ РФ.

«МФС РФ: внаслідок вибуху в кафе на Університетській набережній у Петербурзі одна людина загинула – воєнний кореспондент Владлен Татарський», – вказано у повідомленні.

Російські ЗМІ також пишуть, що вибух стався в кафе «Стріт-бар», яке раніше належало Євгену Пригожину. Тут у вихідні збирається дискусійний клуб «Кібер Z фронт». 2 квітня тут зустріч проводив Владлен Татарський.

Загалом внаслідок вибуху постраждали 16 людей.

Пропагандистські медіа стверджують, що вибухівку, в якій було понад 200 г тротилу, принесла одна з відвідувачок заходу. Татарському подарували статуетку, в якій була схована вибухова речовина.

Зауважимо, що Владлен Татарський – це псевдонім. Його використовує 40-річний уродженець Макіївки Донецької області Максим Фомін.

До початку російсько-української війни Фомін декілька років відсидів у в’язниці Макіївки за грабіж. Але у 2014 році тюрма потрапила під обстріл, тому він опинився на свободі. Після цього зрадник приєднався до лав бойовиків.

З початку повномасштабного вторгнення Фомін, використовуючи псевдо Владлен Татарський, став популярним завдяки дописам про війну, у яких активно підтримував російську армію.

Максим Фомін вже перебуває під санкціями України за поширення російської пропаганди та виправдання агресії РФ. Також він закликав завдавати ракетні удари по українській енергетичній інфраструктурі, щоб не працювали лікарні і померли більше українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *