ОСТАННІ НОВИНИ

В убивстві Татарського РФ звинувачує українські спецслужби

Анастасія Диняк

|

Росія звинувачує у вбивстві «воєнкора» Владлена Татарського (Максима Фомін) спецслужби України та прихильників Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального. Про це пише пропагандистське видання Риа Новости.

Так, Національний антитерористичний комітет РФ «встановив», що теракт проти Татарського спланувала українські спецслужби з залученням агентів, які співпрацюють з фондом Навального.

«Це теракт. Триває активна фаза слідства, є кроки по затриманню підозрюваних. Президента вчора негайно проінформували… Київський режим підтримує терористичні дії і, ймовірно, стоїть за вбивством Владлена Татарського», – заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Зазначається, що причетну до вбивства «воєнкора» Дар’ю Трепову затримали і саме вона є прихильницею Навального. Російські слідчі вже встановлюють її мотиви.

Чоловік Трепової, член лібертаріанської партії РФ, заявив, що не причетний до теракту, а сама партія «засуджує агресивне насилля проти цивільних осіб».

Як повідомляв Львівський портал, 2 квітня у центрі Петербурга стався вибух у кафе, яке раніше належало засновнику ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину. Там загинув «воєнкор» Владлен Татарський (Ілля Фомін), ще 30 осіб отримали поранення.

За попередніми даними, в закладі вибухнула статуетка, яку Татарському подарувала відвідувачка.

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що до ліквідації Татарського можуть бути причетні сили всередині РФ, нібито для попередження Пригожину за критику Кремля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *