ОСТАННІ НОВИНИ

ЄС проти будь-яких зловживань Росії під час її головування у Радбезі ООН, – Борель

Наталя Дуляба

|

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель назвав головування Росії у Раді Безпеки ООН доречним до Дня сміху, а також заявив, що ЄС протистоятиме її зловживанням. Про це він написав у своєму Twitter‘і.

«Росія перебирає головування в Раді Безпеки ООН, це якраз доречно до 1 квітня (Дня сміху, – ред.). Незважаючи на те, що Росія є постійним членом Ради Безпеки, вона постійно порушує саму суть правової бази ООН. ЄС виступатиме проти будь-яких зловживань з боку Росії під час її головування», – наголосив Жозеп Боррель.

Нагадаємо, терористична Російська Федерація з 1 квітня зайняла крісло головуючого в Раді Безпеки ООН. Цю посаду росіяни обійматимуть протягом місяця.

Раніше Україна, а також Естонія, Латвія та Литва виступили проти російського головування в Раді Безпеки ООН.

Як відомо, наприкінці 2022 року парламентська асамблея НАТО визнала Російську Федерацію та її режим державою-терористом. Відразу після цього визнав Росію державою-спонсором тероризму і Європарламент.

Крім того, рішення про визнання Росії і її чинного політичного режиму терористичним уже прийняли ЧехіяЕстонія, Латвія, Польща та Словаччина.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *