ОСТАННІ НОВИНИ

Двох фігурантів справи про «п'яні вечірки» у Києві відпустили під заставу

Наталя Дуляба

|

28 березня Шевченківський районний суд продовжив запобіжний захід двом підозрюваним у справі про «п’яні вечірки» до 1 травня. Про це пише Українська правда.Життя.

Йдеться про скандальні вечірки блогерів з Івано-Франківська у столичній квартирі, під час яких «стрімери» знімали дівчат оголеними та, можливо, вчиняли сексуальне насильство.

Організатору Андрію Ярині продовжили безальтернативне тримання під вартою, а підозрюваному Ярославу Домбровському призначили заставу у розмірі 150 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (402 600 гривень).

Ярослав Домбровський вніс заставу, тому був звільнений з-під варти, кажуть у Київській обласній прокуратурі.

Також ще 24 березня суд обрав третьому фігуранту Олегу Захарову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та призначив заставу розміром 402 600 гривень.

У прокуратурі кажуть, що він також вніс цю суму і вже не перебуває під вартою. Тобто за ґратами залишається лише організатор вечірок Андрій Ярина.

«Третій підозрюваний скористався правом і вніс заставу розміром 402 600 гривень. Прокуратура клопотала про безальтернативне тримання під вартою. Суд визначив заставу, бо стаття передбачає таку можливість. Суд також визначив другому фігуранту заставу. Вони у них однакові – 150 прожиткових мінімумів. Наразі ми готуємо оскарження», – розповіла прессекретарка Олена Ковальова.

Андрій Ярина в Шевченківському суді 28 березня. Фото – Ліля Гончарук/Суспільне

На хлопців, які вийшли під заставу, поклали обов’язки, передбачені ст. 194 КПК України, зокрема:

  • прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді та суду за першою вимогою;
  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи роботи;
  • уникати спілкування із свідками та потерпілими у цьому кримінальному провадженні.

«Наразі прокуратура готує клопотання і буде оскаржувати ухвали суду щодо запобіжних заходів», – додала прессекретарка.

Ярослав Домбровський під час засідання Шевченківського райсуду Києва 3 лютого. Фото – WatchersMedia

Нагадаємо, блогера з Івано-Франківська Андрія Ярину, який влаштовував вечірки у Києві і знімав дівчат оголеними на стрімах, взяли під варту на початку лютого.

Його підозрюють у злочинах, передбачених ч. 3 ст. 153 та ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України (сексуальне насильство; ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

Олега Захарова – одного з фігурантів, який скористався правом внесення застави, підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України (сексуальне насильство).

А Ярослава Домбровського підозрюють у злочині, передбаченому ч.3 ст. 301 КК України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів).

Скриншоти з Instagram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *