ОСТАННІ НОВИНИ

Україна повернула союзнику систему ППО, яка не спрацювала, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Одна з країн Європи передала Україні систему ППО, яка не спрацювала – її міняли “знову і знову”. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Associated Press, пише Українська правда.

За словами Зеленського, одна європейська країна надіслала Україні систему протиповітряної оборони, яка не спрацювала. Тому її «довелося міняти знову і знову».

При цьому президент не назвав країну.

Також Володимир Зеленський підкреслив, що Україна поки не має «по-справжньому» систем ППО Patriot, які погодились передати США, тобто вони не розгорнуті.

Глава держави наголосив, що для захисту від російських ракет Україні потрібні 20 батарей системи ППО Patriot. Втім навіть цього може бути недостатньо, бо «жодна країна у світі не була атакована такою кількістю балістичних ракет».

Як писав Львівський портал, за рік із початку повномасштабного вторгнення Росія здійснила по території України майже 5000 ракетних і 3500 авіаційних ударів, а також завдала приблизно 1100 ударів дронами.

Щодо протиповітряної оборони, то з наявними системами, які Україні постачають союзники, рівень збиття ракет сягнув 80%. Однак протидіяти балістичним ракетам, зокрема російським «Кинджалам», та Х-22, які ще називають «вбивцею авіаносців», ЗСУ наразі не мають змоги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *