ОСТАННІ НОВИНИ

Поразка у битві за Бахмут посилить тиск щодо пошуків компромісу з РФ, – Зеленський

Анастасія Диняк

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що поразка у битві за Бахмут посилить тиск на Україну щодо пошуку неприйнятних компромісів з Росією. Про це пише Associated Press.

Так, Зеленський наголосив, що, якщо Бахмут впаде, Путін «продасть цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю, Ірану».

«Якщо він відчує трохи крові – відчує, що ми слабкі – він буде тиснути, тиснути, тиснути», – зазначив президент.

Він також додав, що втрата Бахмута, ймовірно, призведе до відчуття втоми українським суспільством та підштовхне до компромісу. Але наразі Зеленський не відчуває подібного тиску.

Нагадаємо, 22 березня британська розвідка заявила, що наступ росіян на Бахмут почав слабшати, хоча загалом ситуація на цій ділянці фронту все ще є дуже складною.

Того ж дня Генштаб підтвердив, що потенціал окупантів на Бахмутському напрямку падає, але рашисти почали наступати на Авдіївку і Мар’їнку.

Напередодні в ЗСУ вже заявили, що рашисти намагаються оточити Авдіївку на Донеччині, що може призвести до повторення сценарію з Бахмутом.

Зі свого боку командувач Сухопутних військ Олександр Сирський анонсував, що ЗСУ невдовзі скористаються тим, що ворог у Бахмуті видихається. Він також додав, що наразі триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто, українські захисники продовжують тримати оборону і завдавати росіянам значних втрат.

Наприкінці березня ЗСУ провели успішну операцію біля Бахмута.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *