ОСТАННІ НОВИНИ

Верховний суд виправдав ексміністра інфраструктури Омеляна

Ольга Денисяка

|

Верховний Суд підтвердив виправдальний вирок Вищого антикорупційного суду стосовно колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Йому інкримінували збитки державі у 30,4 млн грн. Про це сам Омелян повідомив у Facebook.

«Сьогодні Верховний Суд поставив остаточну крапку в спекуляціях НАБУ… Рішення кінцеве, перегляду не підлягає, я повністю виправданий обома інстанціями ВАКС і Верховним Судом», – заявив Омелян.

Нагадаємо, в червні 2020 року детективи Національного бюро повідомили про підозру колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у справі про зменшення портових зборів на 20% у 2017 році, через що йому інкримінували збитки державі у 30,4 млн грн.

Крім того, ще у 2018 році НАБУ вручило підозру міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у незаконному збагаченні та недекларуванні. Колишній міністр різко критикував владу партії «Слуга народу» і кадрову політику Володимира Зеленського. Тому пов’язував своє затримання у справі про недостовірне декларування з передвиборчим процесом. Пізніше ВАКС закрив цю справу  через закінчення строків давності.

Додамо, що найбільшим досягненням Омеляна можна вважати подоланням тотальної монополії на ринку авіаперевезень в Україні. Прихід лоукостів, яких активно лобіював Омелян, обвалив захмарні ціни на авіаквитки. Саме після цього в Україні стався бум авіаперевезень. Також у міністра був гучний конфлікт із братами Дубневичами (нардепи від БПП), яких він звинуватив у незаконному збагаченні на тендерах «Укрзалізниці».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *