ОСТАННІ НОВИНИ

Три переваги вертикальних радіаторів для оселі

Омелян Шевчук

|

Якщо ви плануєте ремонт та придивляєтесь до основних предметів інтерʼєру та декору у будівельних крамничках, то напевне бачили на вітринах оригінальні вертикальні радіатори. Знайти стильний та функціональний обігрівач для вашої спальні чи ванної кімнати не складно, адже моделі вертикальних рушникосушок представлені у різному дизайні, розмірі та кольорі. 

Звісно, перш ніж купувати радіатор для оселі, потрібно розрахувати необхідну кількість тепла, що має виділяти прилад з урахуванням площі приміщення. Але у цьому тексті ми детальніше зупинимося саме на естетичному та практичному складниках.

Отож, у чому переваги вертикальних радіаторів та чому дизайнери радо використовують їх під час малювання дизайн-проєктів? Ми дізналися у представників компанії «Тепло Гарант», які реалізують дизайнерські радіатори відомих брендів Irsap, Hybro Technologies, Komex, Mario по всій Україні.

Заощадження простору

Традиційно радіатор встановлюють під підвіконням, щоб прогрівати прохолодне повітря, яке потрапляє до оселі через вікно. Проте у сучасних будинках, де встановлене якісне подвійне скління, такої потреби немає, тому обігрівач можна встановлювати на будь-якій стіні, поруч з вікном чи ні. 

Вузькі високі радіатори – оптимальне рішення для обігріву невеликого за площею приміщення, як санвузол, та кімнат, де вільний простір на стінах для встановлення класичного радіатора обмежений. Тож, ключовим моментом у встановленні стальних вертикальних радіаторів є саме естетичний складник, покращення та доповнення дизайну квартири. 

Зараз невеликі батареї часто замінюють на високі радіатори такої самої ширини, щоб збільшити тепловіддачу та якісніше прогрівати приміщення. Для прикладу, класичний горизонтальний радіатор опалення Stelrad Compact 400×500 має тепловіддачу 429 Вт. А високий, проте трохи вужчий, трубчастий радіатор Irsap Tesi 2 1200×450 має тепловіддачу 824 Вт.

Різноманітні дизайни та кольори

Вертикальні радіатори мають різний дизайн – трубчасті, драбинкою, монолітні. Колір також може бути різним, пофарбованим у будь-який відтінок палітри RAL. А це понад 200 відтінків! Найпопулярніші кольори – чорний та білий, що виграшно доповнюють будь-який сучасний інтерʼєр та поєднуються з різноманітним декором, меблями, побутовою технікою.

Естетика та декор 

Звісно, у першу чергу, радіатор – це обовʼязковий елемент системи опалення будинку, що використовується для обігріву кімнат та сушіння білизни. Проте дизайнерський радіатор – це ще й стильний елемент інтерʼєру, який часто стає родзинкою приміщення, у якому він встановлений. Деякі радіатори, навпаки, мають дзеркальну поверхню та зливаються з кольором стіни, стаючи майже непомітною деталлю.

Вертикальні радіатори можна монтувати у передпокої, спальні, вітальні, ванній кімнаті. Для кожного приміщення знайдеться відповідна за розміром та формою модель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *