ОСТАННІ НОВИНИ

РФ має регулярне постачання «Шахедів», – розвідка

Анастасія Диняк

|

Британські розвідники вважають, що Росії вдалося налагодити регулярне постачання невеликої кількості безпілотників «Shahed-136». Про це повідомили у пресслужбі Міноборони Великої Британії.

Так, за даними розвідки, з початку березня 2023 року РФ застосувала проти Україні щонайменше 71 дрон іранського виробництва.

Ці атаки відбулися після двотижневої перерви наприкінці лютого 2023 року. Відтак Росія, ймовірно, почала отримувати регулярне постачання невеликої кількості безпілотників «Shahed-136».

Розвідники також нагадали, що російські військові запускають дрони із Краснодарського краю на сході та з Брянської області на північному сході, що дозволяє завдавати ударів по широкому сектору України і скорочує час польоту до цілей на півночі України.

Зазначимо, що перша партія іранських дронів, яку отримала Росія, нараховувала близько 400 ударних дронів. Потім в грудні Росія отримала другу партію із 250 безпілотників.

Станом на початок лютого Росія вже використала у війні проти України близько 660 іранських дронів-камікадзе Shahed і  мала отримати нову партію безпілотників.

Додамо, що РФ та Іран мають намір збудувати на території Росії завод, на якому виготовлятимуть вдосконалені ударні безпілотники.

Окрім того, у лютому на тимчасово окуповану Луганщину привезли інструкторів з Ірану, які навчатимуть росіян керувати безпілотниками виробництва країни.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *