ОСТАННІ НОВИНИ

У Криму вдалося знищити російські ракети «Калібр», – розвідка

Анастасія Диняк

|

20 березня у тимчасово окупованому Джанкої на півночі Криму було знищено крилаті ракети, які російські окупанти перевозили залізницею. Про це повідомили у пресслужбі головного управління розвідки МО України.

«Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети “Калібр НК” під час їхнього транспортування залізницею… Загадкова “бавовна” продовжує процес демілітаризації Росії та готує український півострів Крим до деокупації», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, увечері 20 березня, як пишуть Крим Реалії, у Джанкої прогриміли вибухи. Слідчий комітет РФ заявив про атаку безпілотниками, які нібито вдалося збили ППО.

«У Джанкої внаслідок атаки дронів пошкоджено локомотивне депо, будівлю охорони вокзалу, товарно-матеріальний та паливний склади», – повідомили згодом.

Російська влада Джанкоя ввела режим надзвичайного стану міського рівня, в Москві проводять розслідування.

Довідково:

«Калібр НК» – ракети, призначені для пусків з надводних кораблів російського чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї – понад 2500 кілометрів по наземних цілях та 375 кілометрів по морських.

Нагадаємо, наприкінці лютого український Генштаб повідомляв, що через побоювання майбутньої деокупації лівобережної Херсонщини російські військові готуються до втечі в Крим. Деякі колаборанти виїхали на територію півострова, згодом «евакуацію» оголосили для всіх охочих.

У Силах оборони півня говорили, що з лівобережної Херсонщини рашисти посуваються ближче до Криму і риють там додаткові оборонні споруди. Для риття окопів та інших робіт, призначених для посилення оборони, на півострів окупанти звезли строковиків із Челябінської області РФ.

Вже в березні росіяни створили на тимчасово окупованому Кримському півострові оборонне угруповання та готуються до оборонних дій.

Додамо, що керівник розвідки Кирило Буданов вважає, що Україна має зробити все, аби до літа 2023 року Крим повернувся додому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *