ОСТАННІ НОВИНИ

Керівниця управління екології Львова Сладкова пішла на підвищення

Наталя Дуляба

|

Олександра Сладкова, яка досі очолювала міське управління екології та природних ресурсів, тепер стала заступницею директора департаменту економічного розвитку Львівської міськради. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Перейшовши на вищу посаду, у департаменті економічного розвитку 37-річна Олександра Сладкова буде займатися проєктами в сфері зелених технологій. Але при цьому вона планує продовжувати розвивати власні ініціативи, започатковані в управлінні екології.

Виконувати обов’язки керівника управління екології та природних ресурсів наразі буде Галина Микітчак, яка очолювала один із відділів і досі була заступницею Сладкової.

Зауважимо, що Олександра Сладкова стала керівницею управління екології Львівської міськради наприкінці 2019 року, невдовзі після його створення. На цій посаді вона попрацювала більше трьох років. До цього вона очолювала відділ урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Нещодавно Олександру Сладкову критикували активісти й деякі львів’яни за недбалу чистку озер у Снопківському парку. Цією справою навіть зацікавились правоохоронці. Детальніше читайте за цим посиланням.

Біографічна довідка

Сладкова Олександра народилася в 1986 році у Львові.

Отримала вищу освіту в ЛНУ імені Івана Франка за двома спеціальностями: міжнародні економічні відносини (2009) і соціологія (2010).

Здобувала післядипломну освіту у Вищій школі економіки за спеціальністю «управління в кризових ситуаціях» (2011, Польща).

Закінчила навчальну програму Гаазької академії місцевого самоврядування (2013, Нідерланди), навчальну програму Належне врядування школи управління УКУ (2014, Львів) та навчальну програму школи урбаністики CANactions (2015, Київ).

Стажувалася в Школі вищого корпусу державної служби (2011, Київ).

З 2012 року працювала в структурі Львівської міської ради. Спочатку була фандрейзером в КУ Інститут міста (2012−2014), потім – начальником управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури (2014−2016), згодом – начальником відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» (2016−2019), водночас працювала в ЛКП «Львівавтодор» (2019).

Також Олександра працювала у понад 30 великих проєктах з урбаністики, озеленення, мобільності, екології, зокрема реконструкції площі Двірцевої, облаштування пішохідних вулиць.

Започаткувала проєкт «Садівники Львова», спланувала Сад памʼяті, керувала очисткою озер та реконструкцією парків. Займалася залученням мешканців до впровадження змін у парках, громадських просторах, напрацюванням концепцій та стратегій розвитку. Модерувала громадські слухання та відкриті дискусії.

Олександра Сладкова є членом Містобудівної ради, співзасновником громадської ініціативи із спільнокошту озеленення Львова. Підбирає рослини для міських вуличних посадок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: The Ukrainians

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *