ОСТАННІ НОВИНИ

Верховна Рада звільнила Шкарлета

Наталя Дуляба

|

20 березня Верховна Рада України звільнила Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки. Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Відставку глави МОН підтримали 295 із 352 присутніх парламентарів. Один навіть проголосував проти, ним виявився представник партії «За майбутнє».

Як відомо, Сергій Шкарлет сам подав у відставку, втім навіть у заяві міністр освіти і науки України допустився помилки, написавши неправильно своє прізвище.

Новим міністром освіти і науки стане 50-річний директор Малої академії наук Оксен Лісовий. Із початку повномасштабного вторгнення РФ пішов добровольцем на фронт і свої обов’язки на згаданій посаді досі виконував дистанційно.

Коли саме парламент призначить нового очільника МОН, наразі точно не відомо.

Нагадаємо, Сергія Шкарлета призначили міністром освіти і науки України у грудні 2020 року, до цього він виконував обов’язки міністра освіти. Присягу Шкарлет складав під вигуки «Ганьба!».

У тому ж таки 2020 році Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти знайшло плагіат у наукових роботах Сергія Шкарлета. Він також став лауреатом премії «Академічна негідність року».

Тому громадськість неодноразово вимагала відставки Сергія Шкарлета з посади міністра освіти й науки. На протести виходили і активісти, і освітяни, і студенти. Акції відбувалися і в 2020 році, і перед вторгненням Росії у 2022 році.

У Верховній Раді також збирали підписи за відставку Шкарлета, однак він лишався на посаді. Сам Володимир Зеленський навесні минулого року, тобто вже під час повномасштабної війни, казав, що відставка глави МОН є не на часі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *