ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони РФ хоче захопити Вугледар, щоб «позмагатися» з вагнерівцями, – розвідка

Анастасія Диняк

|

За даними британської розвідки, через конкуренцію з ПВК «Вагнер», яка просунулася на Бахмутському напрямку, Міноборони РФ наполегливо намагається захопити Вугледар на Донеччині. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Так, розвідники зазначають, що останній тиждень росіяни зменшили кількість спроб штурму Вугледара після неодноразових, надзвичайно дорогих невдалих атак упродовж трьох місяців.

Зокрема, на великі втрати РФ вплинуло успішне застосування Україною систем дистанційного керування протитанковими мінами (RAAM). Йдеться про спеціальний артилерійський снаряд, який розсіює протиброневі міни на відстані до 17 кілометрів.

Українські військові також використали тактику запуску мін позаду російських окупантів, які намагалися наступати, щоб перешкодити спробі відступу техніки.

Зазначається, що останнім часом Росії вдалося досягти помітного тактичного успіху лише на Бахмутському напрямку, переважно за рахунок найманців ПВК «Вагнер».

«Існує реальна можливість того, що Міноборони Росії наполегливо домагається успіху у Вугледарі –  частково тому, що хоче, щоб його власні успіхи конкурували з досягненнями “Вагнера”», – йдеться в огляді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британські розвідники вважають, що командування російських сил під Вугледаром під тиском Москви, оскільки від нього вимагають якихось успіхів. Тому найближчим часом росіяни можуть почати нові хвилі наступу.

У зв’язку із провалом наступу та значними втратами у живій силі під Вугледаром, особовий склад так званого козачого загону відмовився від подальшої участі у наступальних діях.

Також раніше зазначалося, що російські окупанти на Вугледарському напрямку змінили тактику дій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *