ОСТАННІ НОВИНИ

У районі Вугледара окупанти змінили тактику, – ЗСУ

Наталя Дуляба

|

На Вугледарському напрямку російські окупанти змінили тактику дій. Тепер вони не штурмують позиції ЗСУ уночі, а в цей час намагаються відновлювати сили і підтягувати резерви. Про це 17 лютого повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі національного телемарафону.

«Ворог дещо змінив свою тактику на цьому напрямку, він перестав уночі атакувати наші позиції. За останні два дні на цьому напрямку було від трьох до чотирьох штурмових атак. Раніше він (противник, – ред.) вів турбуючий вогонь, постійно працювали підрозділи ДРГ та штурмові групи. На сьогодні спостерігається дещо інша тактика: вночі вони намагаються відновлюватись, поновлювати резерви, особовий склад», – розповів він.

За словами Дмитрашківського, натомість удень рашисти посилено використовують артилерію – протягом 16 лютого на Донецькому напрямку було 223 обстріли. Також окупанти вдень вдаються до активних штурмових дій – за добу у районі Вугледара та Мар’їнки їх було 16. Також ворог застосовує авіацію.

Зі свого боку українські захисники на Донецькому напрямку 16 лютого знищили цілу батарею російських гармат Д-30 разом із їхнім персоналом.

«В цілому всі атаки за вчора і за цю ніч були відбиті. Жодного просування ворога там не спостерігається», – наголосив Олексій Дмитрашківський.

Водночас військовий каже, що росіяни навряд чи відмовляться від своїх штурмів, адже мають завдання – вийти на кордони Донецької та Луганської областей.

«Думаю, що ворог й надалі буде продовжувати свої штурмові дії, але на сьогодні вони змінились кардинально. В окупантів немає тих потужностей, з якими вони починали штурмові дії і наступ на цьому напрямку. На мою думку, для відновлення цього напрямку, щоб вони могли повноцінно атакувати, потрібен досить немалий час: думаю, щонайменше це буде травень-червень.

Але ворог буде все одно постійно турбувати цей напрямок, бо вони мають чітко визначене завдання від свого президента. Я думаю, що ситуація буде дещо мінятися, але ми будемо тримати ці позиції», – підкреслив Олексій Дмитрашківський.

Нагадаємо, українська розвідка прогнозує, що головний наступ РФ буде саме на Донбасі, адже російський диктатор Путін наказав вийти на адмінкордони Луганської і Донецької областей до березня. Події на всіх інших напрямках фронту будуть задля відволікання уваги і сил ЗСУ.

Ще наприкінці січня президент Володимир Зеленський стверджував, що Росія вже почала свій новий наступ і веде його саме на Донбасі.

Також у ГУР вважають, що росіяни усвідомлюють неминучість українського контрнаступу, тому поспішають, аби захопити нові території на Донбасі

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *